duminică, 6 mai 2012

Interviu Designer Spotlight - CDB

Designer Spotlight on CDB



Suntem prietene de foarte multi ani si creativitatea a fost inca unul din lucrurile pe care le avem in comun. Dintotdeauna ne-am imaginat cum ar fi sa ne punem in practica ideile iar bijuteriile au fost modalitatea perfecta. Numele “Curls, Spice and Everything Nice” a fost ales in mod spontan si sugestiv credem noi avand in vedere ca amandoua suntem crete iar lucrusoarele noastre au putea “condimenta” usor stilul oricui.
Care este stilul creatiilor voastre si cui se adreseaza ele?
Stilul nostru este destul de bine individualizat pentru ca fiecare avem materiale preferate cu care lucram. Tocmai de aceea rezultatul reprezinta o gama variata de stiluri si materiale atent imbinate, produse care nu au cum sa nu isi faca loc in inima cuiva. Preferam stilul bijuteriilor victoriene delicate si elegante in acelasi timp. In privinta culorilor tindem spre nuantele calde precum rozul pal,galben , rosu, iar ca si culori reci albastrul turcoaz si verdele. Accesoriile noastre se adreseaza tuturor categoriilor de varsta chiar si domnilor care doresc sa-i ofere persoanei iubita un produs unicat.
Ce sfat le dati designerilor incepatori?
Probabil ca cel mai bun sfat ar fi acela de a–si eliberacreativitatea. Inceputul e cel mai greu. Asta a fost cu siguranta si una din problemele noastre. Ideile neexploatate sunt inexistente. Nu trebuie sa le fie teama sa incerce si sa persevereze pentru ca satisfactia unui produs terminat este pe masura efortului.
Care sunt materialele si tehnicile preferate?
Materialele noastre sunt foarte diverse. Am inceput cu modele simple si am ajuns sa lucram cu tehnici tot mai complexe. Imbinarea de materiale este cea mai spectaculoasa. De curand am inceput sa lucram cu rasina. Este un proces complicat de uscare dar permite utilizarea a mai multe tipuri de materiale. Produsele cu rasina au fost cele mai apreciate tocmai datorita noutatii materialului. Penele sunt din nou destul de des intalnite la produsele noastre si confera acel aer boem si unic dat de culoriile vii atent alese.
Cat timp va ia sa creeati o piesa?
In functie de complexitatea si materialele folosite, crearea unui produs poate dura de la 10 minute pana la cateva zile. Rasina are nevoie de 24 de ore minim de uscare. In cazul florilor sau fructelor procesul necesita uscarea in prealabil a acestora urmata de aplicarea a mai multor straturi de rasina.
Aveti o creatie preferata?
Toate produsele au amprenta noastra personala si cu greu ne despartim de ele. De multe ori un exemplar ramane si in colectia noastra personala de accesorii. Cu toate acestea probabil ca produsele care ne provoaca cel mai mult din punct de vedere artistic ne sunt si cele mai dragi.
Cum vedeti evolutia fenomenului handmade in Romania?
Spre surprinderea noastra fenomenul handmade a luat deja amploare de ani buni. Cu toate ca suntem noi in aceasta bransa trebuie sa le acordam tot meritul celor care au pornit acest curent si incet, incet au schimbat mentalitati. Pentru ca originalitatea isi spune cuvantul ne bucuram sa facem parte dintre cei care pot sa aduce ceva nou si de ce nu, sa ofere inspiratie si altora.
Cum va promovati creatiile?
Promovarea este cel mai important pas, poate chiar mai important decat creatia in sine. Este vital sa sti unde si mai ales cum sa te promovezi. Detinem desigur un blog cu toate produsele noastre si conturi in retelele de socializare dar de cele mai multe ori acest lucru nu este de ajuns. Cel mai eficient este prin clienti nostri care ne promoveaza produsele mai departe purtandu-le. Noi am incercat sa folosim toate canalele media incepand cu interviuri la posturile locale, afise si orice alte metode am gasit de cuvinta. E important de asemenea sa mentii constanta legatura cu posibilii cumparatori si sa produci permanent bijuterii noi ca sa le captezi atentia in continuare.
Care sunt planurile voastre de viitor?
Planurile noastre de viitor sunt in continua schimbare, lucru perfect normal avand in vedere ca ne dorim o evolutie a produselor si a stilului. In urmatoarea luna vom incerca sa abordam si domeniul decoratiunilor interioare folosind tehnica decupajului. Pentru mai multe detalii ne puteti urmari pe blog si nu numai.
Blogul oficial:
http://curlsspiceandeverythingnice.blogspot.com/
CDB’s: http://cdbs.biz/shop/Curls
Facebook: http://www.facebook.com/Curls.spice.and.everything.nice
Care este cel mai important lucru pe care l-ati invatat ca si designeri handmade?
Inspiratia poate veni sub orice forma, culoare si material. Trebuie sa perseverezi pana vei gasi combinatia perfecta si reprezentativa pentru tine.
Hobby, pasiune sau afacere?
Deocamdata pasiunea noastra ramane la nivel de hobby. Pentru a se transforma intr-o afacere este nevoie de mult timp, lucru pe care deocamdata nu ne putem permite sa il alocam. Fara indoiala ca ar putea evolua si in aceasta directie dar deocamdata preferam sa lucram calitativ si nu cantitativ.

Multumim Cristina Rosaldo si CDB pentru invitatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu